1st PUC English Grammar Notes Completing the Dialogue

Are you searching for the Karnataka 1st PUC English Chapter Wise Solutions PDF? Then, get your Karnataka 1st PUC Chapter Wise Solutions PDF for free on our website. Every concept of KTBS 1st PUC English Grammar Notes Completing the Dialogue Questions and Answers, Notes, Summary PDF is explained clearly in an understandable way. Immediately start your learning by downloading Karnataka 1st PUC English Textbook Answers Reflections Grammar Notes Completing the Dialogue PDF. Make sure to answer all the Karnataka 1st PUC Questions on your own then look for our explanations to make it more easy. We have included all the topics and subtopics to help students for better learning. Best learning comes when you practice with Karnataka Board Solutions for 1st PUC English Grammar.

Karnataka 1st PUC English Grammar Notes Completing the Dialogue

1. Pranav wants to visit Rajasthan. He is collecting information from a travel agent.

Pranav: Hello. Good morning.
Travel agent: _________ What can I do for you?
Pranav: I’m planning to visit Rajasthan. Would you give me some information about the
modes of traveling?
Travel agent: _________ by car, or train or by air?
Pranav : ________ to go by car.
Travel agent: OK, sure. Would you prefer to go by an A/C cor?
Pranav : No, I_______ a non-A/C car.
Travel agent: OK, sir. That can be arranged.
Pranav: Thank you.
Answer:

  • Pranav: HelIo. Good morning.
  • Travel agent: Good morning, sir. What can I do for you?
  • Pranav: I’m planning to visit Rajasthan. Would you give me some information about the modes of traveling?
  • Travel agent: Would you prefer to a by car, train or by air?
  • Pranav: I would like to go by car.
  • Travel agent: ok, sure. Would you prefer to go by an A/C car?
  • Pranav: No, I prefer a non-A/C car.
  • Travel agent: ok, sir. That can be arranged.
  • Pranav: Thank you.

2. A parent visits his son’s college and meets the Principal. He enquires about his son’s
performance.

Parent: Good morning, sir.
Principal:_________Please have a seat. What can Ido for you?
Parent: I am Ganesh’s father. ________ in first PVC Science stream,
Principal: Oh! is it? Your son is a good athlete. He participates in every athletic event and has won many prizes.
Parent : Thank you sir, ____________ ?
Principal: he is not as good at studies. You must see to it that he studies regularly.
Parent: Definitely. Thank you, sir. Bye.
Answer:

  • Parent: Good morning, sir.
  • Principal: Good morning. Please have a seat. What can I do for you?
  • Parent: I am Ganesh’s father. Ganesh is in first PUC Science stream.
  • Principal: Oh is it? Your son is a good athlete. He participates in every athletic event and has won many prizes.
  • Parent: Thank you, sir. is he equally good in academics?
  • Principal: No he is not as good at studies. You must see to it that he studies regularly.
  • Parent: DefinItely. Thank you, sir. Bye.

3. Meeting of two friends:

Radha: Good morning, Sheela.
Sheela:  __________ How ore you?
Radha: __________ thank you.
Sheela: __________ ?
Radha: lam going to the market.
Sheela: OK. __________

Answer:

  • Radha: Good morning, Sheela.
  • Sheela: Good morning Radha. How are you?
  • Radha: I’m fine, thank you.
  • Sheela: Where are you going?
  • Radha: I am going to the market.
  • Sheela: OK. I too will come with you as I have to buy vegetables.

4. (A conversation between a teacher and the student who has come late to the class)

Student: May__________sir?
Teacher: Why are you late?
Student: lam sorry, sir. __________
Teacher: Why did you miss the bus? You should have left the house early
Student: __________ Hereafter, I will leave the house 10 minutes early
Teacher: OK, come in.
Student:
Answer:

  • Student: May I come in. sir?
  • Teacher: Why are you late?
  • Student: I am sorry, sir. I missed the bus
  • Teacher: Why did you miss the bus? You should have left the house early.
  • Student: I apologise, sir. Hereafter, I will leave the house 10 minutes early.
  • ‘Teacher: Ok, come in.
  • Student: Thank you very much, sir.

5. (Radha’s sister has met with an accident In Hubit. Radha was on a tour and Is in Davanagere. She is on her way to the bus station to go to Hub (She enquras the way to the bus station with a stranger.)

Radha: __________Could you please tell me the way to the bus station?
Stronger: You__________ and turn left.
Radha: Is there a bus to Hubli now. My sister has met with an accident. I need to reach there urgently.
Stronger: Oh! __________A bus leaves for Hubil in 10 minutes. bu better hurry up.
Radha: __________ bye.
Answer:

  • Radha: Excuse me. Could you please tell me the way to the bus station?
  • Stranger: Go straight and turn left.
  • Radha: Is there a bus to Hubli now? My sister has met with an accident. I need to reach there urgently.
  • Stranger: Oh! That’s an emergency then. A bus leaves for Hubli in 10 minutes. You better hurry up.
  • Radha: Thank you very much for the information. You have been kind, bye.

6. (A patient calls a receptionist of a clinic and requests for an appointment.)

Patient: Is this Ashwini clinic?
Receptionist : Yes ___________
Patient: This is Sushma. Can /get Dr. Dev’s ___________ ?
Receptionist: lam sorry. You cannot get his appointment for tomorrow He is not available.
Patient : Then ___________
Receptionist :You con come on Thursday at 10 o’clock.
Patient : ___________

Answer:

  • Patient: Is this Ashwinl clinic?
  • Receptionist: Yes. What can I do for You?
  • Patient: This is Sushma. Can I get Dr. Dev’s appointment for tomorrow?
  • Receptionist: I am sorry. You cannot get his appointment for tomorrow. He is not available.
  • Patient: Then for when can I get an appointment?
  • Receptionist: You can come on Thursday at 10 o’clock.
  • Patient: That’s fine. I will take the appointment.

7. (Miss Babitha wants to buy a new television. She visits a showroom and speaks to the
salesperson).

Salesperson: ___________ what con I do for you, madam?
Babitha: Good morning.___________
Salesperson: Do you have any particular brand in mind, madam?
Babitho : ___________ go for Sony or LG.
Salesperson: Good selection, madam. Both are good. We have the latest models in both of them. I want to have a look at both of them and.___________
Certainly, madam. I’ll show them and give you the price list too.
Answer:

  • Salesperson: Good morning, what can I do for you?
  • Babitha: Good morning. I want to buy a television set.
  • Salesperson: Do you have any particular brand in mind madam?
  • Babitha: Yes I would like to go for Sony or 1G.
  • Salesperson: Good selection, madam. Both are good. We have the latest models in both of them.
  • Babitha: I want to have a look at both of them and know the price also.
  • Salesperson: Certainly, madam. I’ll show them, and give you the place list too.

8. (Suresh asks Ramesh to drop him to the college. But Ramesil politely rejects this request.)

Suresh: ___________Where are you going?
Ramesh: I am going to my office.
Suresh : ____________ college.
Romesh: ___________ it is getting late for me to go to the office. Don’t think otherwise.
Suresh: It is oK.
Answer:

  • Suresh: Hi Ramesh Where are you going?
  • Ramesh: I am going to my office.
  • Suresh: Could you do me a favour? On your way could you please drop me to my
    college?
  • Ramesh: So sorry Suresh, won’t be able to, It is getting late for me to go to the office. Don’t think otherwise.
  • Suresh: It is OK. No problem. I will take an auto.

9. (Ashok is traveling In a train. He speaks to the co-passenger who is reading a book.)

Ashok:____________ would you please close the window?
Co-passenger:  ____________ I was reading the book. Did you say something?
Ashok: Would you mind closing the window?
Co-passenger: Sure, sir. By the by, ‘where are you from?
Ashok:____________
Co-passenger: Oh! It is a beautiful city. it is famous for KRS garden. Palace, etc.
Ashok : Yes sir. ____________ ?
Co-passenger: I have visited it many times, It is o lovely city.
Answer:

  • Ashok: Excuse me, would you please close the window?
  • Co-passenger: Pardon me. I was reading the book. Did you say something?
  • Ashok: Would you mind closing the window?
  • Co-passenger: Sure, sir By the by, where are you from?
  • Ashok: I’m from Mysore.
  • Co-passenger: Oh’ It is a beautiful city. It is famous for KRS garden, palace, etc.
  • Ashok: Yes, sir. Have you been to Mysore?
  • Co-passenger: I have visited it many times. It is a lovely city

10.(Suma visits Shobha at her house. Suma apologises for not helping Shobha.)

Suma: Hi, Shbho. ore you drawing?
Shobha: Oh! Suma, please came in. I was.____________
Suma: Shobha, you asked me to drop you to the market yesterday. But I couldn’t, os ¡ was in a hurry to go to the hospital lam really.____________
Shobha: It’s okay. Don ‘t feel bad about it.
Suma: You were busy. Hope I have not disturbed you.
Shobha: ____________would you like to have some coffee?
Suma:  ____________  I had it just a while ago.
Answer:

  • Suma: Hi, Shobha, are you drawing?
  • Shobha: Oh Suma, please come in. I was writing an article.
  • Suma: Shobba, you asked me to drop you to the market yesterday. But I couldn’t, as was in a hurry to go to the hospital I am really sorry.
  • Shobha: It’s okay. Don’t feel bad about it.
  • Suma: You were busy. Hope I have not disturbed you.
  • Shobha: Not at all, would you like to have some coffee?
  • Suma: No, thanks. I had it just a while ago.

Hope you love the Karnataka 1st PUC English Chapter Wise Material. Clearly understand the deep concept of English learning with the help of KTBS 1st PUC English Grammar Notes Completing the Dialogue PDF. Refer your friends to and bookmark our website for instant updates. Also, keep in touch with us using the comment section.