1st PUC English Workbook Answers Articulation Sources of Information

Are you searching for the Karnataka 1st PUC English Chapter Wise Solutions PDF? Then, get your Karnataka 1st PUC Chapter Wise Solutions PDF for free on our website. Every concept of KTBS 1st PUC English Workbook Answers Articulation Sources of Information Questions and Answers, Notes, Summary PDF is explained clearly in an understandable way. Immediately start your learning by downloading Karnataka 1st PUC English Textbook Answers Reflections Workbook Answers Articulation Sources of Information PDF. Make sure to answer all the Karnataka 1st PUC Questions on your own then look for our explanations to make it more easy. We have included all the topics and subtopics to help students for better learning. Best learning comes when you practice with Karnataka Board Solutions for 1st PUC English Grammar.

Karnataka 1st PUC English Workbook Answers Articulation Sources of Information

(A) sources of information

Refer the information given in the table (see workbook p09t no. 52) and answer the following questions

Question 1.
Which is the reference page or list of sources for a book?
a. Index
b. Glossary
c. Title Page
d. Bibliography
Answer:
d. Bibliography

Question 2.
Which source would be used to learn to pronounce a word?
a. Thesaurus
b. Dictionary
c. Almanac
d. Encyclopedia
Answer:
b. Dictionary

Question 3.
Your family is going to visit the Himalayas this summer. Where would you get information about
how far is it from your place?
a. Globe
b. Indian Atlas
c. Encyclopedia
d. Geography book
Answer:
b. Indian Atlas

Question 4.
Chaman wants to find out which cricket team won the World Cup in 1983. What resource would
help hir, I find this information?
a. Dictionary
b. The Readers’ Guide to Periodical Literature
c. The World Almanac
d. An Atlas
Answer:
c. The World Almanac

Question 5.
What is the reference page for o list of sources for book?
a. Index
b. Glossary
c. Title page
d. Bibliography
Answer:
d. Bibliography

Question 6.
Kiran is reading a book about dinosaurs. Where should he look to find the definition of a word
he doesn’t know?
a. Title page
b. Table of contents
c. Index
d. Glossary
Answer:
d. Glossary

Question 7.
Which of the following ison annual publication with o calendar for the year?
a. Atlas
b. Almanac
c. Thesaurus
d. Dictionary
Answer:
b. Almanac

Question 8.
What question can Shashi answer using o thesaurus?
a. What is the capital of Nepal?
b. What words mean the same as funny?
c. What do bears do when they hibernate?
d. Does it ever snow in Japan?
Answer:
b. What words mean the same as funny?

Question 9.
While doing math homework, two words ‘numerator’ and ‘denominaror’confusedGauri. Where
in her book would she find correct definitions of these words?
a. Table of contents
b. Glossary
e. Title page
d. Index
Answer:
b. Glossary

Question 10.
In which of these resources would you find a listing of major earthquakes during the last century?
a. Almanac
b. Thesaurus
c. Dictionary
d. Encyclopedia
Answer:
a. Almanac

Question 11.
Which resource would contain information on the development of electricity?
a. Atlas
b. Almanac
c. Dictionary
d. Encyclopedia
Answer:
d. Encyclopedia

Question 12.
Which part of the book gives the name of the book and the name of the publisher?
a. Index
b. Glossary
c. Title page
d. Table of Contents
Answer:
c. Title page

Question 13.
Which would be the best source of information about Dr Mornn Luther King, Jr.?
a. Atlas
b. Thesaurus
c. Dictionary
d. Encyclopedia
Answer:
d. Encyclopedia

Question 14.
The part of the book that contains references to other sources is coiled the
a. Atlas
b. Index
c. Glossary
d. Bibliography
Answer:
d. Bibliography

Question 15.
Where would you find a brief summary of Abraham Lincoln’s life?
a. Atlas
b. Thesaurus
c. Dictionary
d. Encyclopedia
Answer:
d. Encyclopedia

Question 16.
What piece of information would be found on the title page?
a. Author’s name
b. History of the publisher
c. Number of pages in the book
d. Number of other books by the author
Answer:
a. Author’s name

Question 17.
Ravi is looking for Information on fossils. Which resource would give him a list of articles on
rocks and fossils found in magazines and other publications?
a. Thesaurus
b. Textbook glossary
c. Manorama Year Book
d. Reader’s Guide to Periodicals
Answer:
d. Reader’s Guide to Periodicals

(B) Endangered Animals

Refer workbook page no. 56

(C) Endangered Animals By Continent

Refer the information given about endangered animals (Refer workbook page no. 57) and answer the following questions.

Question 1.
A picture of o Mahogany glider found in Australia Is shown or No
Answer:
18.

Question 2.
Snow leopard is found in the
a. Andes mountains between Chile and Argentino.
b. Himalayan mountain In south and central Asia.
c. Sierro Nevada Mountains.
Answer:
b. Himalayan mountain In south and centrai Asia.

Question 3.
In which countries of Europe can you see the iberian lynx?
Answer:
In Spain and Portugal.

Question 4.
Where can one see the giant panda?
Answer:
In central China in Asia.

Hope you love the Karnataka 1st PUC English Chapter Wise Material. Clearly understand the deep concept of English learning with the help of KTBS 1st PUC English Workbook Answers Articulation Sources of Information PDF. Refer your friends to and bookmark our website for instant updates. Also, keep in touch with us using the comment section.