2nd PUC English Grammar Notes Dialogue Writing

Immediately get Chapter Wise Karnataka 2nd PUC English Quick Grammar Notes Dialogue Writing Questions and Answers, Notes, Summary Pdf Download. All Karnataka 2nd PUC English Textbook Answers and Key Points Pdf is provided along with the Questions and Answers. Every Karnataka Secondary Education Examination Board 2nd PUC Chapter wise Questions are given with a clear explanation. Step by Step guide is provided to learn complete KSEEB 2nd PUC English Subject. Each Karnataka 2nd PUC English Chapter is divided into subtopics for a better understanding of a student. Every KSEEB 2nd PUC English chapter wise Solutions are given with clear explanations from starting to end of chapters. Karnataka Board Solutions for 2nd PUC English Grammar is for free of cost.

Karnataka 2nd PUC English Grammar Notes Dialogue Writing

1. (Ata store)

Chandru : do you work here? (Starting conversation with stranger)
Assistant : Yes, I do. ? (Offering help)
Chandru : Do you have children’s sweaters
Assistant : Yes, they are over there by the wall.
Chandru : __________________ (Asking for price)
Assistant : It’s 300 rupees.
Chandru : Hereyou are.
Assistant : __________________ (Expressing gratitude)
Answer:
Chandru : Excuse me, do you work here? (Starting conversation with stranger)
Assistant : Yes, ¡ do. How may I help you? (Offering help)
Chandru : Do you have children’s sweaters?
Assistant : Yes, they are over there by the wall.
Chandn.z : How much do they cost? (Asking for price)
Assistant : It’s 300 rupees.
Chandru : Here you are.
Assistant : Thank you Sir. (Expressing gratitude)

2. (In a Library)

Librarian : Hi,? (Offering help)
Student : I am looking for a book, but I could not find it.
Librarian: ______________ (Asking for book name)
Student : God of Small Things. .
Librarian: Do you remember the author?
Student : __________________ (Giving author name – Arundhati Roy)
Librarian: The book is on the second floor in Indian literature section.
Student : _________________ 1 will go there. (Expressing gratitude)
Answer:
Librarian: Hi, how may I help you? (Offering help)
Student : I am looking for a book, but I could not find it.
Librarian: What is the name of the book? (Asking for book name)
Student : God of Small Things.
Librarian: Do you remember the author?
Student : Yes. It’s Arundhati Roy. (Giving author name — Arundhati Roy)
Librarian : The book is on the second floor in Indian literature section.
Student : Thank you. I will go there. (Expressing gratitude)

3. (Two friends at a hotel)

Ravi : John, _____________ for breakfast? (Enquiring)
John : What ? (AskIng for preference)
Ravi : I prefer dosa. Shall ? (Offering choices)
John : I don’t like masala dosa. I would prefer set dosa.
Ravi : ___________________ 1 will order set dosa. (Accepting)
Answer:
Ravi : John, what is there for breakfast? (Enquiring)
John : What would you like to have? (Asking for preference)
Ravi : 1 prefer dosa. Shall I order masala dosa or set dosa? (Offering choices)
John : 1 don’t like masa la dosa. I would prefer set dosa.
Ravi : 0k then I will order set dosa. (Accepting)

4. (Two strangers on the road)

Salim : _______________ Is there a medical store nearby? (Starting conversation)
Sharat : Yes, there is one right across the street.
Salim : How _______________ (Asking for distance)
Sharat : ______________________ (Giving information)
Salim : ___________________ (Expressing gratitude)
Answer:
Salim : Excuse me. Is there a medical store nearby? (Starting conversation)
Sharat : Yes, there ¡s one right across the street.
Salim : How far is it from here? (Asking for distance)
Sharat : You just have to walk for two minutes. (Giving information)
Salim : Thank you for your help! (Expressing gratitude)

5. (Two friends at college)

Mohan : Hi Ramesh. Good morning.
Ramesh : ______________________ (Responding to greeting)
Mohan : ______________ your cell phone for a moment? (Requesting)
Ramesh : Sure, no problem. (Offering)
Mohan : It will only be a minute or two.
Ramesh : Take your time. No rush.
Mohan : _____________ (Expressing gratitude)
Answer:
Mohan : Hi Ramesh. Good morning.
Ramesh : Good morning Mohan. (Responding to greeting)
Mohan : Can T borrow your cell phone for a moment? (Requesting)
Ramesh : Sure, no problem. You can use it. (Offering)
Mohan : It will only be a minute or two.
Ramesh : Take your time. No rush.
Mohan : Thank you. (Expressing gratitude)

6. (Two friends discussing homework)

Rama : Hey, ________________ with the homework? (Requesting)
Susan : I’d be glad to help out. _______________ (Enquiring about difficulty)
Rama : I don’t understand this equation. Would you mind explaining it to me?
Susan : __________________ Don’t worry (Assuring help)
Rama : ____________________________ (Expressing gratitude)
Answer:
Rama : Hey, can you help me with the homework? (Requesting)
Susan : I’d be glad to help out. Which part doyou find difficult? (Enquiring about difficulty)
Rama : ¡ don’t understand this equation. Would you mind explaining it to me?
Susan : ¡ will definitely help you. Don’t worry. (Assuring help)
Rama : Thanks a lot! (Expressing gratitude)

7. (Two friends talking about an unpleasant event)

Vinay : Hi, Shankar.
Shankar : _____________________ (Responding to greeting)
Vinay : Shankar, our friend Mahesh met with an accident this morning.
Shankar : _______________ Where did it happen? (Expressing sympathy)
Vinay : __________________ (Giving information)
Shankar : Shall we go and see him this evening?
Vinay : ________________ (Accepting)
Answer:
Vinay : HiShankar.
Shankar : Hi Vinay. (Responding to greeting)
Vinay : Shankar, our friend Mahesh met with an accident this morning.
Shankar : Oh! That is sad. Where did it happen? (Expressing sympathy)
Vinay : It happened near our apartment. (Giving information)
Shankar : Shall we go and see him this evening?
Vinay : Yes. Let’s go this evening. (Accepting)

8. (A telephone call)

Prabhu : Good morning madam. Is this VIMS hospital?
Clerk : Good morning. This is VIMS. Who’s calling?
Prabhu : _______________ from Koppal. (Introducing)
Clerk : _______________ (Offering help)
Prabhu : I have an appointment with Dr. Narayan on 27th of this month Would ? (Requesting another appointment)
Clerk : just a minute. I will check. _____________ (Enquiring)
Prabhu : My patient ID is VIMS1774, madam.
Clerk : Es 29th of this month OK?
Prabhu : It’s OK, madam. Thank you.
Answer:
Prabhu : Good morning madam. Is this V1MS hospital?
CLerk : Good morning. This is VIMS. Who’s calling?
Prabhu : I am Prabbu speaking from Koppal. (Introducing)
Clerk : How may I help you? (Offering help)
Prabhu : I have an appointment with Dr. Narayan on 27th of this month. Would you please reschedule my appointment for another day? (Requesting another appointment)
Clerk : Just a minute. I will check Can you please give your patient ID? (Enquiring)
Prabhu : My patient ID is V1MS1774, madam.
Clerk : Is 29th of this month OK?
Prabhu : It’s OK. madam. Thank you.

9. (Between a son and mother)

Mother : What about your day at college, son?
Son : It was great, mom. I have been selected captain of the college Hockey team.
Mother : _________________ (Congratulating)
Son : ____________________ (Expressing gratitude)
Mother : By the way, did you pay the electricity bill on your way home?
Son : ____________________ (ApologIzing)
Mother : It’s OK. Don’t forget to pay it tomorrow.
Son : ________________ (Accepting)
Answer:
Mother : What about your day at college, son?
Son : It was great, mom. I have been selected captain of the college Hockey team.
Mother : Oh wow. That is great. Congratulations! (Congratulating)
Son : Thanks mom. (Expressing gratitude)
Mother : By the way, did you pay the electricity bill on your way home?
Son : Oh sorry. I forgot about It. (Apologizing)
Mother : It’s OK. Don’t forget to pay it tomorrow.
Son : 0k mom. (Accepting)

10. (Two friends)

Mala : ______________________ (Greeting)
Mary : I’m fine. What about you?
Mala : Fine. I learnt that you have got a special scholarship. (Congratulating)
Mary : Yes, Mala, thank you. It’s given taking into consideration my contribution to theatrical activities.
Mala : Don’t you feel that theatre has lost its relevance?
Mary : _____________________ (Disagreeing)
Mala : Anyway, your achievement is unmatched.
Mary : Thank you. (Leave taking)
Answer:
Mala : Hi Mary. How are you? (Greeting)
Mary : I’m fine. What about you?
Mala : Fine. I learnt that you have got a special scholarship. Congratulations! (Congratulating)
Mary : Yes, Mala, thank you. It’s given taking into consideration my contribution to theatrical activities.
Mala : Don’t you feel that theatre has lost its relevance?
Mary : No, not at all. I think it is still guite relevant. (Disagreeing)
Mala : Anyway, your achievement Is unmatched.
Mary : Thank you. I have to leave now. See you soon. (Leave taking)

Get the quick tips to improve English with the help of Karnataka 2nd PUC English Chapter Wise Notes. One of the simplest approaches to learn English is KSEEB 2nd PUC English Grammar. Follow Karnataka Secondary Education Examination Board 2nd PUC Notes for better practice. Download KSEEB 2nd PUC English Solutions PDF for free. Karnataka 2nd PUC English Grammar Notes Dialogue Writing notes for quick preparation of exams. Note down all the key points and begin your learning to get the best results in the exam. Karnataka 2nd PUC English includes chapter wise explanations for all the topics.