2nd PUC English Workbook Answers Streams Framing Questions

Immediately get Chapter Wise Karnataka 2nd PUC English Quick Workbook Answers Streams Framing Questions Questions and Answers, Notes, Summary Pdf Download. All Karnataka 2nd PUC English Textbook Answers and Key Points Pdf is provided along with the Questions and Answers. Every Karnataka Secondary Education Examination Board 2nd PUC Chapter wise Questions are given with a clear explanation. Step by Step guide is provided to learn complete KSEEB 2nd PUC English Subject. Each Karnataka 2nd PUC English Chapter is divided into subtopics for a better understanding of a student. Every KSEEB 2nd PUC English chapter wise Solutions are given with clear explanations from starting to end of chapters. Karnataka Board Solutions for 2nd PUC English Grammar is for free of cost.

Karnataka 2nd PUC English Workbook Answers Streams Framing Questions

(i) Adding Question Tags

Add question tags to the given statements.
1. It is very cold, ………………………
2. They didn’t help her, ………………………
3. Sujata is a sincere girl, ………………………
4. Mrs. Patil donated generously, ………………………
5. They knew Mr. Suleman, ………………………
6. The farmers have taken to organic farming, ………………………
7. The children spend more time on games, ………………………
8. I can’t think of insulting my friend, ………………………
9. She loves her parents immensely, ………………………
10. I am not going to give up, ………………………
11. The man’s house was demolished, ………………………
12. He brought a whole bundle of plants, ………………………
13. Chetan is the youngest magician in the world, ………………………
14. Adventures fascinate you, ………………………
15. There was a merry look in her eyes, ………………………
Answer:
1. isn’t it?
2. did they?
3. isn’t she?
4. didn’t she?
5. didn’t they?
6. haven’t they?
7.don’t they?
8. can I?
9. doesn’t she?
10.am I?
11.wasn’t it?
12.didn’t he?
13.isn’t he?
14. don’t they?
15. wasn’t there?

(ii) Framing Questions using forms of ‘Do’

Change the following sentences into questions using the right form of ‘do’.

1. The student thanked the teacher.
Answer:
Did the student thank the teacher?

2. Mary forgot to bring the library books.
Answer:
Did Mary forget to bring the library books?

3. My neighbor teaches English to school dropouts.
Answer:
Does my neighbor teach English to school dropouts?

4. A stranger saved the man from drowning.
Answer:
Did a stranger save the man from drowning?

5. The mother prayed to the Goddess to bless her family.
Answer:
Did the mother pray to the Goddess to bless her family?

6. The lion woke up and caught the mouse.
Answer:
Did the lion wake up and catch the mouse?

7. He gave me a piece of advice.
Answer:
Did he give me a piece of advice?

8. The villagers found the wounded leopard.
Answer:
Did the villagers find the wounded leopard?

9. Suddenly, the lights went out.
Answer:
Did the lights go out suddenly?

10. She learned to read and write French.
Answer:
Did she learn to read and write French?

11. The two brothers do a number of odd jobs to earn a living.
Answer:
Do the two brothers do a number of odd jobs to earn a living?

12. Lucia wanted to become a singer.
Answer:
Did Lucia want to become a singer?

13. Fred’s father owned a ship.
Answer:
Did Fred’s father own a ship?

14. Many children like to play cricket.
Answer:
Do many children like to play cricket?

15. She had peace and joy in her life.
Answer:
Did she have peace and joy in her life?

(iii) Framing Questions (Wh- type)

Frame questions so as to get the underlined words as answers.

1. They sang songs to encourage the athletes.
Why did they sing songs?

2. The Mayor was trembling.
Who was trembling?

3. The King collected more revenue by taxing his people.
How did the king collect more revenue?

4. Babu ‘s wife found ¡t very strange.
Whose wife found it very strange?

5. Dr. Za kir Hussain was elected the President of India in 1967.
When was Dr. Zakir Hussain elected the President of India?

6. We become prejudiced against others because we know nothing of them.
Why do we become prejudiced against others?

7. A book is the most astonishing invention of man.
What is the most astonishing invention of man?

8. A policeman was directing the traffic.
What was a policeman doing?

9. World Heart Day is celebrated on 24th September.
When is World Heart Day celebrated?

10. You learn to write by continuous practice.
How do you learn to write?

11. Scientific knowledge shows how things really work
What shows how things really work?

12. They went to the park yesterday.
Where did they go to yesterday?

Get the quick tips to improve English with the help of Karnataka 2nd PUC English Chapter Wise Notes. One of the simplest approaches to learn English is KSEEB 2nd PUC English Grammar. Follow Karnataka Secondary Education Examination Board 2nd PUC Notes for better practice. Download KSEEB 2nd PUC English Solutions PDF for free. Karnataka 2nd PUC English Workbook Answers Streams Framing Questions notes for quick preparation of exams. Note down all the key points and begin your learning to get the best results in the exam. Karnataka 2nd PUC English includes chapter wise explanations for all the topics.