2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.3

Students can Download Maths Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.3 Questions and Answers, Notes Pdf, 2nd PUC Maths Question Bank with Answers helps you to revise the complete Karnataka State Board Syllabus and score more marks in your examinations.

Karnataka 2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.3

2nd PUC Maths Continuity and Differentiability NCERT Text Book Questions and Answers Ex 5.3

Find \(\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}\) in the following

Question 1.
2x + 3y = sin x
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.3.1

KSEEB Solutions

Question 2.
2x + 3y = sin y
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.3.2

Question 3.
ax + by2 = cos y
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.3.3

Question 4.
xy + y2 = tan x + y
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.3.4

Question 5.
x2 + xy + y2 = 100
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.3.5
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.3.6

KSEEB Solutions

Question 6.
x3 + x2y + xy2 + y3 = 81
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.3.7

Question 7.
sin2y + cos xy = π
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.3.8

Question 8.
sin2 x + cos2 y = 1
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.3.9

KSEEB Solutions

Question 9.
\(y=\sin ^{-1}\left(\frac{2 x}{1+x^{2}}\right)\)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.3.10

Question 10.
\(y=\tan ^{-1}\left(\frac{3 x-x^{3}}{1-3 x^{2}}\right),-\frac{1}{\sqrt{3}}<x<\frac{1}{\sqrt{3}}\)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.3.11

Question 11.
\(y=\cos ^{-1}\left(\frac{1-x^{2}}{1+x^{2}}\right), 0<x<1\)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.3.12

KSEEB Solutions

Question 12.
\(y=\sin ^{-1}\left(\frac{1-x^{2}}{1+x^{2}}\right), 0<x<1\)
Answer:

Question 13.
\(y=\cos ^{-1}\left(\frac{2 x}{1+x^{2}}\right),-1<x<1\)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.3.14
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.3.15

KSEEB Solutions

Question 14.
\(y=\sin ^{-1}(2 x \sqrt{1-x^{2}}),-\frac{1}{\sqrt{2}}<x<\frac{1}{\sqrt{2}}\)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.3.16

Question 15.
\(y=\sec ^{-1}\left(\frac{1}{2 x^{2}-1}\right), 0<x<\frac{1}{\sqrt{2}}\)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.3.17