KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication

   

Students can Download Maths Chapter 1 Multiplication Questions and Answers, Summary, Notes Pdf, KSEEB Solutions for Class 5 Maths helps you to revise the complete Karnataka State Board Syllabus and score more marks in your examinations.

Karnataka State Syllabus Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication

KSEEB Class 5 Maths Multiplication Revision Exercise

I. Find the product of the following:

1. 35 × 0

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication1

2. 164 × 1

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 2

3. 100 × 0

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 3

KSEEB Solutions

4. 1 × 235

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 4

5. 0 × 1,001

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 5

6. 1 × 55

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 6

II. Find the product of the following:

1. 45 × 16

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 7

2. 63 × 31

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 8

3. 162 × 17

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 9

4. 18 × 42

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 10

5. 83 × 17

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 11

6. 234 × 22

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 12

III. Solve the following problems:

Question 1.
Cost of one notebook is Rs. 16, What is the cost of 12 notebooks?
Answer:
Cost of 1 notebook = Rs. 16
Cost of 12 notebooks = 16 × 12 = 192

KSEEB Solutions

Question 2.
The school fee of a fifth class student is Rs. 38. What is the total fee of 128 students?
Answer:
Fee of a 5th class student = Rs 38
The total fee of student = 128 × 38
KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 13
total amount of 128 Rs.

Question 3.
63 students went on one-day excursion with their class teacher. The class teacher collected Rs. 150 from each student towards travel and lunch expenses. What is the total amount collected?
Answer:
The class teacher collects for each student Rs 150
The total number of students = 63 × 150
KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 14

Question 4.
The cost of a bag containing 10 kg. rice is Rs. 285. Find the cost of 25 bags of rice.
Answer:
The cost of a bay containing 10 kg rice Rs 85
The cost of 25 bays of rice = 285 × 10 = 2850 Rs

Question 5.
The headmaster decides to give first and second prize for various competitions. 16 students got first prize and 16 students got second prize. If the cost of first and second prize is Rs. 11 and Rs. 9 respectively, find the total amound required by headmaster to buy the prizes.
Answer:
The cost of First prise = Rs 11
16 students got First Prize = 16 × 11 = 170
The cost of second prize = Rs 9
16 students got second prize = 16 × 9
KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 15
The total amount required by headmaster to buy the prizes = 176 + 144 = Rs 320

KSEEB Class 5 Maths Multiplication Ex 1.1

I. Multiply:

1. 146 × 173

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 16

2. 178 × 142

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 17

3. 163 × 134

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 18

KSEEB Solutions

4. 183 × 208

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 19

5. 150 × 107

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 20

6. 248 × 212

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 21

7. 316 × 100

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 22

8. 100 × 523

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 23

II. Multiply:

1. 2,861 × 9

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 24

2. 3,947 × 7

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 25

KSEEB Solutions

3. 7,254 × 6

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 26

4. 6,041 × 5

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 27

5. 8,028 × 8

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 28

6. 4,395 × 9

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 29

III. Find the product:

1. 9,025 × 10

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 30

2. 2,549 × 20

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 31

3. 3,746 × 23

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 32

4. 4,756 × 19

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 33

KSEEB Solutions

5. 2,439 × 31

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 34

6. 1,258 × 13

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 35

7. 1,028 × 37

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 36

8. 2,375 × 16

vKSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 37

IV. Multiply:

1. 21,497 × 3

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 38

2. 15,746 × 5

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 39

3. 11,048 × 7

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 40

KSEEB Solutions

4. 10,039 × 9

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 41

V. Solve the following problems:

Question 1.
Mr. Siddappa is a fruit selling agent who e×port oranges. One bo× contains 144 oranges. If he export 259 boxes of oranges, find the total number of oranges exported.
Answer:
A box contains 144 oranges Mr. siddappa export 259 boxes of oranges
The total number of oranges Export 144 × 259 = 37,296

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 42

Question 2.
In a protected forest area, 160 trees and planted in each row and 108 trees in each column. Find the total number of trees planted in the forest area.
Answer:
Trees are planted in each row 160
Trees are planted in each column 108
The total number of trees planted in the forest area = 160 × 108 = 17,280

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 43

Question 3.
A dealer buys 37 bicycles for his showroom: Cost of each bicycle is Rs.2,067. Find the amount paid by the dealer.
Answer:
The cost of each bicycle Rs 2067
A dealer buys 27 bicycles
The amount paid by the dealer = 2,067 × 27 = 55,809 Rs.

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 44

Question 4.
A farmer grew 23 quintals of wheat. He sold them for Rs. 1,935 per quintal. How much amount did the farmer get by selling wheat?
Answer:
One quintal of wheat = Rs 1,935
A farmer grew 23 quiltals of wheat = 23
The farmer get by selling wheat = 1,935 × 23 = Rs 44,505

KSEEB Solutions for Class 5 Maths Chapter 1 Multiplication 45

KSEEB Solutions