Students can Download Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening, Notes Pdf, KSEEB Solutions for Class 3 English helps you to revise the complete Karnataka State Board Syllabus and score more marks in your examinations.
Karnataka State Syllabus Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening
1. Apple Tree




New Words :

1. Match the words with the pictures. Draw lines.

Answer:

![]()
2. Answer the following questions :
1) Who lived in the old apple tree ? Tick [✓] the correct answers.

Answer:

Squirrels, Insects, Sparrows, Grasshoppers
2) Why did the farmer decide to cut down the tree ? Choose the right words and write below.
The farmer said to himself, “The tree has become …………”. (useful/useless)
Answer:
The farmer said to himself, “The tree has become ……. useless“.
3) Where was a beehive ?
The beehive was ……….. of the tree.
(on the branch/in the hollow)
Answer:
The beehive was in the hollow of the tree.
![]()
4) Do you think the farmer was a kind man?
(Yes, he was / No, he was not)
Answer:
Yes, the farmer was a kind man.
3. Match the speakers with their words.

Answer:

![]()
2. Manu and the Money







Answer the following in a word or phrase each.
1) Where was Manu going ?
Answer:
Manu was going to his grandma’s house.
2) Who did Manu ask for water ?
Answer:
Manu asked the grocer.
3) What was the woman searching ?
Answer:
The woman was searching for 500 Rupees Note.
4) Did Manu give the money to the woman ?
Answer:
Yes, he gave the money to the woman.
![]()
3. The Sun on a Holiday




1. Answer the following questions in a word, phrase or a sentence each.
1) Who disappeared from the sky suddenly ?
Answer:
The sun suddenly disappeared from the sky.
2) “Something is wrong with the Sun. May be he is ill”. Who said this ?
Answer:
The squirrel said this.
3) Why was the Sun shocked ?
Answer:
The Sun was shocked because everybody was doing which they never used to do while he (the Sun) was resting.
![]()
4) What did the Sun decide to do at the end ?
Answer:
At the end the Sun decided to shine forever.
2. “Fill in the blanks with the words given below.

1) Mr. Sun thought he would take a
Answer:
holiday.
2) Without I will not be able to find any flowers.
Answer:
sunlight
![]()
3) The snow and the cold god ___ and went away.
Answer:
sacred
4) The bird ___ its nest to find food for its chicks.
Answer:
left.