KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood

Students can Download Class 3 English Chapter 1 Greenwood, Notes Pdf, KSEEB Solutions for Class 3 English helps you to revise the complete Karnataka State Board Syllabus and score more marks in your examinations.

Karnataka State Syllabus Class 3 English Chapter 1 Greenwood

4. Writing Practice :
Make different words using the letters.
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood 1
Answer:
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood 2

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood

5. Read the words in the triangle. Find a word within each word and write it.
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood 3
Answer:
e.g. ant, ear, oil, at, man, go, for, rest, loud, in

6. Let’s go shopping!
How many vegetables and fruits can you find in this maze ? Look at the pictures. Draw a circle around each word.
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood 03
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood 33
Answer:
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood 4

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood

7. Complete the boxes with suitable words.
How many vegetables and fruits can you find in this maze ? Look at the pictures. Draw a circle around each word.
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood 5
Answer:
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood 55

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood

8. One word in each set is different from the others.
Circle the odd one out. (Answers circled & written below)
Answer:
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood 6
Answer:
snake

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood 7
Answer:
sunflower

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood 8
Answer:
melon

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood 9
Answer:
squirrel

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood 10
Answer:
cauliflower.

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood

9. These sentences are jumbled. Write them in the correct order.

1. have / home / at / I / garden / a
Answer:
I have a garden at home

2. make / the / honey / bees / will
Answer:
The bees will make honey

3. plants / my / I / in / grow / garden
Answer:
I grow plants in my garden.

4. water / the / I / plant / everyday.
Answer:
I water the plants everyday.

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood

10. Trace the following and copy them in your four line book.

Trees give us fruits, shadow and oxygen.
Answer:
Trees give us fruits, shadow and oxygen.

Grow trees, save the forest and the earth.
Answer:
Grow trees, save the forest and the earth.

11. Project work : Grow a plant

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood 40
1. Take a cup
2. Put in some soil.
3. Plant a seed.
4. Water the seed every day.

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood

12. Proverbs / Sayings :
Can you think of any proverbs / sayings related to plants and trees in English or your home tongue ? Rearrange the proverbs given below. Add a few more.
1. forest / save / the / earth / Save.
Answer:
Save the forest, save earth.

2. walk / on / the / green / grass / do / not.
Answer:
Do not walk on the green grass.

3. do / pluck / not / the / flowers.
Answer:
Do not pluck the flowers.

4. avoid / environment / and / save / the / plastic
Answer:
Avoid plastic and save the environment.

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood

MY PROGRESS

Read the competencies listed below and put a tick (✓) mark.
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood 551
Answer:
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 1 Greenwood 552