KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 10 Have Fun

Students can Download Class 3 English Chapter 10 Have Fun, Notes Pdf, KSEEB Solutions for Class 3 English helps you to revise the complete Karnataka State Board Syllabus and score more marks in your examinations.

Karnataka State Syllabus Class 3 English Chapter 10 Have Fun

2. Let’s Remember :
1. A day without sunshine is like a night.
2. Laughter is the best medicine.

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 10 Have Fun

4. Match the words with the pictures.
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 10 Have Fun 1
Answer:
1. An amusement park : (B)
2. A dance performance : (A)
3. A play : (I)
4. A cricket game : (G)
5. A football game : (F)
6. A concert : (H)
7. A movie : (C)
8. A circus : (D)
9. A magic show : (E)

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 10 Have Fun

5. a) Match the following forms of folk dance.
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 10 Have Fun 40
Answer:
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 10 Have Fun 41

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 10 Have Fun

5. c) Now write which of the above folk dances do you like ?
Answer:
a. I like Kolata
b. I like Veeragaase
c. I like Dollu Kunitha
d) I like Gombe Kunitha

6 Speaking : Likes and dislikes.
A. Look at the boxes. Circle what you like.
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 10 Have Fun 42
Answer:
B.
1. a) I like to watch movies on T.V.
a) I don’t like to watch movies at home.

1. b) I like to watch movies at home.
b) I don’t like to watch movies with friends.

2. a) I like to watch bharatanatyam.
a) I don’t like to watch dance.

2. b) I like to watch yakshagana.
b) I don’t like to watch drama.

3. a) I like to play with friends.
a) I don’t like to play in the park.

3. b) I like to play with my brother/sister.
b) I don’t like to play alone.

4. a) I like to play cricket.
a) I don’t like to play football.

4. b) I like to play kabaddi.
b) I don’t like to play Khokho.

5. a) I like to visit a zoo.
a) I don’t like to visit to an exhibition.

5. b) I like to visit an amusement park
b) I don’t like to visit a park.

6. a) I like to watch an action movie.
a) I don’t like to watch a horror movie.

6. b) I like to watch a 3-D movie.
b) I don’t like to watch an animated movie.

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 10 Have Fun

7. Work in pairs. Ask the following questions to your partner. Let him/her answer “Yes, I can“ or “No, I can’t.”

1) Can you ride a bicycle?
Answer:
Yes, I can.

2) Can you play kabaddi?
Answer:
No, I cannot.

3) Can you swim ?
Answer:
No, I cannot.

4) Can you dance ?
Answer:
Yes, I can.

5) Can you sing a song?
Answer:
No, I cannot.

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 10 Have Fun

9. Make ten words using some of the letters given in the box.

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 10 Have Fun 62
Answer:
kite
mango
eat
take
go
man
hen
ring
king
monk
their
race
mate
him
he
care
air.

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 10 Have Fun

10. Sit in pairs and make a new words. Read them aloud.
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 10 Have Fun 25

Answer:
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 10 Have Fun 500