KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening

Students can Download Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening, Notes Pdf, KSEEB Solutions for Class 3 English helps you to revise the complete Karnataka State Board Syllabus and score more marks in your examinations.

Karnataka State Syllabus Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening

1. Apple Tree

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening 1
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening 30

 

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening 31

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening 32
New Words :
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening 2

1. Match the words with the pictures. Draw lines.
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening 3
Answer:
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening 4

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening

2. Answer the following questions :

1) Who lived in the old apple tree ? Tick [✓] the correct answers.
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening 5
Answer:
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening 6
Squirrels, Insects, Sparrows, Grasshoppers

2) Why did the farmer decide to cut down the tree ? Choose the right words and write below.
The farmer said to himself, “The tree has become …………”. (useful/useless)
Answer:
The farmer said to himself, “The tree has become ……. useless“.

3) Where was a beehive ?
The beehive was ……….. of the tree.
(on the branch/in the hollow)
Answer:
The beehive was in the hollow of the tree.

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening

4) Do you think the farmer was a kind man?
(Yes, he was / No, he was not)
Answer:
Yes, the farmer was a kind man.

3. Match the speakers with their words.
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening 40
Answer:
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening 41

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening

2. Manu and the Money

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening 50

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening 51
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening 52
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening 53

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening 54
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening 55

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening 56

Answer the following in a word or phrase each.

1) Where was Manu going ?
Answer:
Manu was going to his grandma’s house.

2) Who did Manu ask for water ?
Answer:
Manu asked the grocer.

3) What was the woman searching ?
Answer:
The woman was searching for 500 Rupees Note.

4) Did Manu give the money to the woman ?
Answer:
Yes, he gave the money to the woman.

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening

3. The Sun on a Holiday

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening 60

 

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening 061

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening 61

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening 62
1. Answer the following questions in a word, phrase or a sentence each.

1) Who disappeared from the sky suddenly ?
Answer:
The sun suddenly disappeared from the sky.

2) “Something is wrong with the Sun. May be he is ill”. Who said this ?
Answer:
The squirrel said this.

3) Why was the Sun shocked ?
Answer:
The Sun was shocked because everybody was doing which they never used to do while he (the Sun) was resting.

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening

4) What did the Sun decide to do at the end ?
Answer:
At the end the Sun decided to shine forever.

2. “Fill in the blanks with the words given below.

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening 70

1) Mr. Sun thought he would take a
Answer:
holiday.

2) Without I will not be able to find any flowers.
Answer:
sunlight

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 11 Stories for Listening

3) The snow and the cold god ___ and went away.
Answer:
sacred

4) The bird ___ its nest to find food for its chicks.
Answer:
left.