KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play

Students can Download Class 3 English Chapter 8 Let’s Play, Notes Pdf, KSEEB Solutions for Class 3 English helps you to revise the complete Karnataka State Board Syllabus and score more marks in your examinations.

Karnataka State Syllabus Class 3 English Chapter 8 Let’s Play

3. How many games do you know ? Can you find out the names of some games with the help of your friends? Match them with the pictures.
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play 1
Answer:
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play 2
Write your favourite game and a favourite player.
My name is Sangeeta.
My favourite game is Carrom
My favourite player is Sachchin Tendulkar
I like play Snakes and Ladders.

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play

4. Ask three of your friends what they like playing. Write their names. Then put a tick (✓) or a cross (✗) in the box.
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play 3
Answer:
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play 33

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play 4

6. Find out the games with the help of the pictures.
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play 55
Answer:
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play 5

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play

7. Match the games with the players.
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play 6
Answer:
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play 66

8. Read the words given in the box. Write the name of the sport game below each picture.
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play 9
Answer:
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play 10

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play 11
Answer:
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play 12

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play 13
Answer:
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play 14

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play

9. We play many games in the ground (outdoor). Some of us play inside the building (indoor). Say which game is indoor and which one is outdoor. Tick the box.
Answer:
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play 15

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play

10. Write the name of the game in the circle. Use the clues given.
Answer:
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play 16

11. Read the sentences and write Yes or No.

1. I follow the rules of the game.___
Answer:
Yes.

2. I always win ____
Answer:
No.

3. I hate others if I lose the game. __
Answer:
Yes.

4. I enjoy playing games. ___
Answer:
Yes.

5. I respect the umpire’s decision. ___
Answer:
Yes.

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play

12. What will you say when :

1. Someone wins a game ?
a) Congratulations, well done
b) You tried your best. Better luck next time.
Answer:
(a) Congratulations, well done!

2. Someone loses a game ?
a) Congratulations, well done!
b) You tried your best. Better luck next time!
Answer:
(b) You tried your best. Better luck next time !.

13. Can you think of any proverbs related to sports and games in English or your home tongue? Rearrange the proverbs given below. Add a few more.

1. steady / Slow / and / race / the / wins.
Answer:
Slow and steady wins the race.

2. a body / mind / in / sound / sound / A.
Answer:
A sound body in a sound mind.

3. there / is / a way / will / there / is / a / where.
Answer:
Where there is a will there is a way.

4. strength / Unity / is.
Answer:
Unity is strength.

5. ……………
Answer:
Sports is the only entertainment where, no matter how many times you go back, you never know the ending.

6. ……………
Answer:
The game is not worth the candle.

14. Fill in the blanks and complete the sentences.
KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play 50
Answer:
1. Fly a kite.

2. _____ pictures
Answer:
Paint pictures.

3. ____ T.V.
Answer:
Watch T.V.

4. ____ a sandcastle.
Answer:
Make a sandcastle.

5. Listen to music.
Answer:
Listen to music.

6. ____ horses.
Answer:
Ride horses.

7. ____ a book
Answer:
Read a book

8. ____ the guitar
Answer:
Play the guitar.

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play

15. Write five sentences with the words.

KSEEB Solutions for Class 3 English Chapter 8 Let’s Play 60

1. Flying a kite is a fun.
2. …………………………
3. …………………………
4. …………………………
5. …………………………
Answer:
1. Flying a kite is a fun.
2. Playing chess is difficult.
3. Running is easy.
4. Swimming is a great game.
5. Reading book is boring.